Onze Events

Project:LAN ondersteunt de volgende evenementen

CLV-LAN

Christelijk Lyceum Veenendaal

Game Battle

Veenendaal

Veelgestelde Vragen

Staat je vraag hier niet tussen? Stuur ons dan een mail!

Algemeen


Algemeen

Een lan party is een evenement waar mensen samenkomen die gek zijn op computers, spelconsoles en games. Er worden via het netwerk spellen gespeeld en kennis uitgewisseld. LAN staat voor Local Area Network, wat betekent dat alle deelnemers op hetzelfde netwerk zitten.

De CLV-LAN is enkel voor leerlingen en oud-leerlingen van het Christelijk Lyceum Veenendaal. Helaas mogen we geen deelnemers toelaten van andere scholen. Hier kunnen we geen uitzondering op maken, hoe graag we dat ook zouden willen. Tijdens het inschrijfproces en tijdens het inchecken wordt gecontroleerd of je leerling bent (geweest).

De Info Support Game Battle is een evenement voor alle middelbare scholieren en studenten uit de regio.

Het is mogelijk om het evenement te bezoeken. Dit mag maximaal één uur. Wil je langer blijven? Dan kun je, als er nog plek is, een ticket kopen.

Bezoek is toegestaan op Vrijdag van 16:00 tot 23:59 en zaterdag van 07:00 tot 16:00.

De crew is bereikbaar via het mailadres info@projectlan.nl.

Project:LAN is een stichting met als doel `Mensen kennis te laten maken met, te enthousiasmeren voor en te ontwikkelen op het gebied van IT en gaming`, volledig bestaande uit vrijwilligers. Alle leden zijn oud-leerlingen van het Christelijk Lyceum Veenendaal. Tijdens de evenementen zorgen zij voor de stroomvoorziening, het netwerk, de competities, de veiligheid en geven zij advies aan de organisatie.

My.projectlan.nl is het inschrijfsysteem voor de Project:LAN parties.

Je gegevens zijn alleen zichtbaar voor de organisatie en worden niet doorgegeven aan derden.

Deelname


Inschrijving & betaling

Je kunt je inschrijven via de website my.projectlan.nl. Hier registreer je jezelf en vervolgens schrijf je je in voor het gewenste evenement.

Om het evenement te kunnen organiseren hebben we een aantal gegevens van je nodig. We zorgen er echter voor dat we zo min mogelijk gegevens opslaan. De gegevens die we van je opslaan zijn:

 • Volledige naam
 • E-mail adres
 • Geboortedatum
 • Woonplaats
 • Nood telefoonnummer
 • Gebruikersnaam en wachtwoord (gecodeerd)
 • School/instelling
 • Leerlingnummer
 • IP adres

Je kunt bij inschrijving kiezen uit verschillende tickets. De prijs hiervan is afhankelijk van het aantal tafels (1 of 2) en of je bijvoorbeeld diner, ontbijt en/of lunch bij je ticket wilt kopen. De prijzen vind je op onze website.

Alle betalingsinformatie vind je door in te loggen op deze website en naar de pagina Mijn inschrijving te gaan.

Nee, het is helaas niet mogelijk om voor meerdere personen tegelijk te betalen. Wanneer je voor meerdere personen wilt betalen, doe je dit door elk bedrag afzonderlijk over te maken onder vermelding van je inlognaam en userID.

iDeal betalingen worden direct verwerkt. Handmatige betalingen worden doorgaans binnen 1 á 2 werkdagen nadat het bedrag op onze rekening staat verwerkt. In het weekend worden geen betalingen uitgevoerd door de bank. Als je op vrijdag betaalt, wordt je betaling op zijn vroegst op maandag door ons ontvangen en verwerkt.

Het kan een aantal dagen duren voordat je betaling bij ons binnen is en wordt verwerkt. Wacht daarom een paar dagen af. Als je betaling na 5 werkdagen nog niet is verwerkt, kun je een mailtje sturen naar info@projectlan.nl.

Om te stimuleren dat iedereen zich op tijd inschrijft en tijdig betaalt, hanteren we een zogenaamd *aan-de-deur-tarief*. Over het algemeen gaat dit tarief een week vóór het evenement in en betaal je ongeveer 5 euro extra. Vóór die tijd betaal je het goedkopere *vooraf-tarief*.


Meenemen

Naast je computer of gameconsole moet je nog een aantal dingen meenemen. We hebben hiervoor een handige checklist gemaakt.

Ja, iedere deelnemer neemt zijn/haar eigen computer mee. Omdat er constant toezicht is, en omdat je vrijwel altijd bij je computer aanwezig bent, kan er weinig mee gebeuren. Naast je computer zijn er nog verschillende andere dingen die je mee moet/kan nemen. Hiervoor verwijzen we je naar de checklist. Deze kun je downloaden op deze website.

Je moet zelf zorgen voor de verzekering van de spullen die je meeneemt. Er is de gehele LAN-party bewaking aanwezig en in het verleden zijn er nooit problemen geweest. Desondanks is de organisatie niet aansprakelijk voor eventuele schade.

Vanwege de beperkte beschikbare ruimte, de voorzieningen en de veiligheid van de aanwezigen is het niet toegestaan om de volgende spullen mee te namen:

 • Meer dan één computer/beeldscherm per plek
 • Eigen switches, routers, hubs, DHCP servers & accesspoints
 • Alcohol, drugs en wapens
 • Tosti apparaten, koelkasten, lampen, koffiezetapparaten, kookplaten, etc.
 • Kachels, airco's, etc.
 • UPS/noodstroomvoorziening
 • Luidsprekers/boxjes

Nee, het is niet toegestaan om gebruik te maken van boxen of andere geluidsapparatuur. Elke deelnemer moet dus een koptelefoon meenemen. Dit om overlast voor andere deelnemers te voorkomen.

Services


Locatie en voorzieningen

Als organisatie bieden we je een hoop faciliteiten tijdens het evenement, waaronder:

 • Snel gigabit netwerk
 • Draadloos netwerk voor telefoons/tablets
 • Internet
 • Catering
 • Lounge
 • Competities
 • Beamers met informatie
 • Helpdesk voor vragen & computerproblemen
 • BHV (bedrijfshulpverlening) / EHBO

Kortom: Veel plezier!

Ja, voor het avondeten kun je meestal kiezen uit diverse opties zoals patat, pizza of chinees. De precieze keuze verschilt per evenement. Ontbijt en lunch kun je ook via ons bestellen. Het is ook mogelijk om een ticket te nemen waarbij de catering is inbegrepen. Je betaalt dan minder dan wanneer je tijdens de LAN eten bestelt.

Een gemiddelde tafel is minimaal 70cm x 70cm. Dit is ruim voldoende voor een computer of spelconsole. Als je meer ruimte wilt, is het vaak mogelijk om een dubbele plek te reserveren.

NHQ staat voor Network HeadQuarters, de plek waar de organisatie zit. Hier zit niet alleen de CLV-LAN crew die verantwoordelijk is voor de algemene organisatie en competities, maar ook de Project:LAN crew, die zorgt voor het netwerk en de veiligheid.

Gedurende de LAN is er minimaal één BedrijfsHulpVerlener (BHV-er) aanwezig. In het NHQ zijn diverse hulpmiddelen aanwezig om eerste hulp te verlenen, zoals brandblussers en een EHBO koffer. Onze crew is op de hoogte van het calamiteitenplan en weet hoe te handelen bij bijvoorbeeld brand, stroomuitval of een gewonde.

Daarnaast houden we ook digitaal een oogje in het zeil. De Project:LAN crew monitort het lokale netwerk- en internetverkeer kan ingrijpen als er ongewenste activiteiten plaatsvinden of bijvoorbeeld virussen worden geconstateerd.

Ja, je kunt slapen in de garderobe. Neem hiervoor je eigen slaapspullen mee. Let op, het kan hard en koud zijn op de tegels, dus zorg zelf voor een goed luchtbed/campingbed en slaapzak.


Netwerk

Een gigabit netwerk is een netwerk waar elke computer (mits deze voorzien is van een gigabit netwerkkaart) kan communiceren met 1000Mbps (megabits per seconde). Als je een computer geen gigabit maar een 100Mbps netwerkkaart heeft, kun je gewoon gebruik maken van dit netwerk. Je verbinding is dan natuurlijk wel minder snel.

Ja, er is een draadloos netwerk. We adviseren je echter om je pc of spelconsole met een draad aan te sluiten op ons gigabit netwerk. Dit is veel stabieler en sneller dan de draadloze verbinding. Je telefoon of tablet kan wel gebruik maken van het draadloze netwerk.

Je hebt een UTP CAT5, CAT5e of CAT6 netwerkkabel nodig van ongeveer 10-15 meter, afhankelijk van de plek in de rij waar je zit. Het wordt afgeraden om met je pc of console gebruik te maken van het draadloze netwerk, omdat dit hoofdzakelijk is bedoeld voor telefoons en tablets.

We adviseren je om een netwerkkabel te kopen, zodat je op ons bekabelde netwerk aangesloten kan worden. De meeste computerwinkels verkopen netwerkkabels van 10 meter voor onder de 5 euro. De organisatie kan je helaas niet aan een kabel helpen.

We doen ons best om een goede internetverbinding te regelen. Onze apparatuur is op hoge snelheden voorbereid, maar we zijn voor de internetverbinding afhankelijk van de internetabonnementen van de locatie.

Jazeker, je mag naast je eigen pc een server of NAS meenemen. Je moet die van tevoren wel even aanmelden bij de crew. Dit doe je door een mailtje te sturen naar jan-willem@projectlan.nl. We plaatsen je server of NAS dan in het NHQ en sluiten hem rechtstreeks aan op de coreswitch.


Competities

De competities die we organiseren kun je enkele weken voor het evenement vinden op onze website. Log in om de compopagina te kunnen bekijken.

Jazeker, we proberen weer leuke prijzen te regelen!

Ja, leuk! Heb je een leuk idee voor een competitie die je zelf wilt organiseren? Stuur ons dan een mailtje! info@projectlan.nl.

Project:LAN

Lees meer over onze LAN-party organisatie op